COL·LECCIÓ

MODERNISME
by Mosaics Martí

Josep Maria Jujol i Gibert
1879 – 1949

Mosaic “Jujol”
25 x 25 cm

Mosaic “Jujol hexagonal”
20 x 23 cm

L’any 1998 rebem l’encàrrec del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, per col·laborar en la commemoració del 50é aniversari de la mort de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol i Gibert, col·laborador molt estret d’Antoni Gaudí. L’encàrrec consisteix en la producció de dues peces de Mosaic, dibuixades per Jujol, inèdites – ell les va dibuixar i no s’havien produït mai-.

Nosaltres vàrem acceptar l’encàrrec, produint els motlles i les trepes, amb la condició de poder comercialitzar les peces amb l’autorització de Jujol Jr., l’hereu dels drets de l’arquitecte Jujol.

Les dues peces expressen la visió de les corbes i l’espai, una constant en tots els projectes arquitectònics de l’arquitecte Josep Mª Jujol.

Antoni Gaudí i Cornet
1852 – 1926

Mosaic “Gaudí Hexagonal”
20 x 23 cm

Mosaic “Petit Gaudí hexagonal”
10 x 11 cm

L’any 2017 decidim començar a fabricar la reproducció del disseny de Mosaic hexagonal que Antoni Gaudí, el 1904, fa per els paviments interiors de la Casa Batlló, però degut a un retard en la producció, finalment les utilitza als paviments dels apartaments de la Casa MiláLa Pedrera– La rajola original es de format hexagonal de 25×28 cm. però nosaltres fidels a la idea de reproducció i no de copia, decidim produir-la en els formats hexagonals de 20 x 23 cm y 10 x 11 cm.

En aquestes rajoles, Gaudí mostra la seva font d’inspiració en els conceptes del mar i de l’aigua.

Producció del mosaic Jujol hexagonal al nostre taller

CREACIÓ DE LES PECES

FORMULARI

Contacta’ns ara!